2013 m. vasario 1 d., penktadienis

Mano daiktų pakavimosi ypatumai (ruošimasis į kelionę)


Kadangi kelionė ne už kalnų, galvojau surašyti viską kaip renkuosi drabužius kelionei.


KELIONĖS TIKSLAS:
Pirmiausia žiūriu kur keliauju. Jei tai kurortinė kelionė į kokį ,pvz.:Graikijos ar Romos miestą, savaime suprantama,kad aplinkui nebus pigių drabužių  parduotuvių, kuriuose jei ką galima įsigyti pritrūkusių dalykų. Todėl iš kart  žinau, kad reikia įsidėti visko visiems gyvenimo atvejams. Bet jei tai koks Londonas,Paryžius,Berlynas, kuriuose galima rasti pigių drabužių parduotuvių, deduosi tik būtinus dalykus.Labai koncentruotai.  Visgi, iš tokių miestų tikrai norėsis kažką parsivežti, o rankinis bagažas turi ribotą  svorį.

ORAS:
Visada reik pasižiūrėti koks oras. Geriausia jau kokią savaitę prieš stebėti oro permainas toje vietoje į kurią keliausite. Taip galite nuspręsti ko tikėtis.


LAIKAS:
Svarbus labai laikas,kiek būsite išvykę. Nes irgi nuo to priklauso kiek ko turėsite įsidėti. Arba tiesiog darykite ūkiškai, įsidėkite ūkinio muilo gabaliuką ir ką galite prasiplaukite patys. Taip nereikės susidėti puse spintos.


batai


APRANGA:
  •   Batai.
     Visada išsirenku pirmiausiai batus su kuriais keliausiu ir tada prie jų derinu viską.
  •   Megztinis.
    Dažniausiai išsirenku  vieną arba du megztukus. Vieną su sagutėmis, kitą paprastą. Bent man visada pirmenybę turi megztukai su sagutėmis, nes jie gerai atrodo prie bet ko, ir prie suknelės ir prie sijono ar kelnių.
  • Apatinė aprangos dalis (sijonai,kelnės,šortai)
    Nesu didelė kelnių mėgėja, todėl jei jų galima neimti tai ir neimu jų į keliones. Vietoj jų renkuosi šortus, su jais žymiai patogiau jaučiuosi. Užtenka manau į kelionę pasiimti vienerius šortus, kelnes ir sijoną. Visus juos rinkčiausi  vienspalvius, nes taip patogiau butų sudaryti daugiau derinių.
    pvz, aš imsiu juodą sijoną ir džinsinius šortus.
  • Viršutinė aprangos dalis
     Manau daug maikučių nereikėtų dėtis. Dažnai užtenka vos kelių. O jei ne, galima nusipirkt.        
  • Suknelės
     Suknelės galbūt neatrodo labai patogus dalykas kelionėje, bet patikėkit taip nėra. Su jomis nėra taip karšta, o prie vėsesnio oro pagyvina išvaizdą ir nuotaiką. (bent man)
  • Aksesuarai
    Išsirenku vos kelis. Dažniausiai kokį didesnį kaklo papuošalą ir vieną pakabutį. Nesiūlyčiau imtis ne daugiau 3 porų auskarų. Tikrai pakaks per akis. Ir rinktis tokius ,kurie derėtų prie bet kokio ,iš jūsų drabužių, sukurtų derinių.
  • Tašė/maišelis
    Kai keliaujama tik su rankiniu bagažu kiekvienas kilogramas yra svarbus. O ypač jei norima nemažai parsivežti iš kelionės. Aš visada renkuosi paprastą medžiaginį maišelį.Jis neužima daug vietos ir nėra sunkus, bet patogus ir talpus.

            
kelione




Turint nors tiek mažai ,galima susikurti kiekvieną kartą vis kitokį derinį. Nors kiek esu keliavus, dažniausiai taip būna kad kai jau įlendi kokius nors šortus taip ir pravaikštai visas dienas.
Nuotraukoje bandžiau parodyti kaip maždaug turėtų atrodyti mano kuprinės turinys savaitei.

Dar keli patarimai,kuriuos galėčiau duoti:

  • Nesidėti jokių drabužių kurie glamžosi, nebent žinosit kad toje vietoje tikrai bus lygintuvas.
    Bet ir tai tik laiko gaišimas.
  • Jei žinosite, kad tikrai teks kur nors sudalyvauti oficialioje aplinkoje, tai kokiame teatre, restorane ar baliuje, būtinai privalot įsidėti kažką puošnesnio. Tą siūlyčiau padaryt ,net jei nežinote ar taip gali nutikti, bet iškeliaujate pas kažką gyventi bent pusei mėnesio.
    O gal ir draugai išsitemps į klubą (ir supratau kad ir man reik pasižiūrėt kažką tinkamesnio)
  • Jei net kelionė yra turistinio tipo,niekas nesakė, kad negalit kiekvieną dieną atrodyt įdomiai.


    Tai tiek mano plepalų. O šiaip svarbiausia nepamiršti dokumentų ir pinigų, nes visą kitą galima nusipirkti. Ir matyt todėl aš sekmadienį tikrinsiu šituos du dalykus tūkstanti kartų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą